HTML

A szívem csücskei

Ide gyűjtöm azokat a verseket amelyek valamiért nagyon kedvesek a számomra

Friss topikok

Linkblog

Az életről...

2008.07.05. 10:01 ZSÓKA

 network.hu

 network.hu

 

 

 

 

 

"Képzeld el, hogy az élet olyan játék, amelyben öt labdával kell zsonglőrködni. A labdáknak nevük is van: munka, család, egészség, barátok és becsület. Mindezeket a levegőben kell tartanod. Aztán egy napon rájössz, hogy a munka gumilabda. Ha leejted, visszapattan. A másik négy labda -- család, egészség, barátok, becsület -- üvegből van. Ha ezek közül valamelyiket leejted, örökre megsérül, megreped, akár össze is törhet. Ha megértetted az öt labda jelentőségét, meg tudod teremteni életed egyensúlyát."

 

 

network.hu

 

 

"Élj úgy, hogy soha ne szégyelld, ha a világ megtudja, mit teszel, mit mondasz. Még akkor is, ha nem igaz, amit a világ megtudott."


(Richard Bach)

 

 

 

network.hu

 

 


 "Nem a képességeink mutatják meg, hogy kik vagyunk, hanem a döntéseink."


(JK Rowling)

 

 

 

network.hu

 

 

 

"Ha az embereknek nem tetszik, hogy így, vagy úgy élsz ... ne bánjad. Nem az emberek élsz. De ha magad törvényei ellen vétkezel, e hűtlenséget keservesen megbánod..."

 

(Márai Sándor)

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

“Minden nap történik valami, amiért az ember szomorkodik, de minden nap történik valami, amiért érdemes élni és meghalni."

 

Hemingway

 

 

 network.hu

 

"Tapasztalható, hogy hajlamosak vagyunk magunkat önelégülten szemlélni. Általában elnézõnek, engedékenynek látjuk magunkat, és amikor valamilyen kellemetlenség ér bennünket, mindig készek vagyunk érte másokat, a sorsot, a rossz szellemeket, vagy éppen Istent okolni. Érdemes olykor magunkba szállni, ahogy Buddha ajánlja. Attól egy kicsit megrémül az ember."


(Tendzin Gjaco)

 

network.hu

 

 

 

Ha még nem csináltál egy dolgot, próbálkozz meg vele háromszor. Először, hogy legyőzd a félelmed. Másodszor, hogy megtanuld, hogyan kell csinálni. Harmadszor, hogy kiderítsd, szereted-e csinálni.”

 

Virgil Thomson

 

 

network.hu

 

 

 

"Próbáljuk meggyõzni magunkat arról, hogy az élet önmagában is óriási érték, s nem szabad elvesztegetnünk egyetlen pillanatát sem.
Nem a lényegre figyelni, hanem pazarolni az élet kincseit, majdnem olyan, mint mérget bevenni, miközben tisztában vagyunk a hatásával.
Nem helyénvaló, hogy az emberek komolyan elkeserednek, amikor valami anyagi veszteség éri õket, de a legcsekélyebb szomorúságot sem érzik, amikor életük valódi értékei vesznek el..


(Tendzin Gjaco)

 

 

network.hu

 

 

 

"Minden nemes szándék megvalósítása elkerülhetetlenül akadályokba ütközik. Mielõtt az akadályok leküzdéséhez látnánk, igen fontos még egyszer alaposan ellenõriznünk a célkitûzés és indíttatás helyességét. Õszintén, tisztességesen és minden részletet illetõen indokoltan kell cselekednünk. Úgy, hogy az másoknak és önmagunknak is a legjobb legyen. A cél kitûzése után szilárdan el kell határoznunk, hogy mindvégig következetesen törekszünk az elérésére. Hogy ha végül a cél elérhetetlennek mutatkozik, akkor se tehessünk magunknak szemrehányást."


(Tendzin Gjaco)

 

 

 network.hu

 

 

 

 

Mindjárt születésünk pillanatában szüleink jóságára, gondoskodására szorulunk.
Később, amikor betegségek gyötörnek minket és megöregszünk, megint mások gondoskodására és jóságára leszünk utalva. Mivel életünk kezdetén és végén mások törődnek velünk, hogyan tudnánk mi életünk derekán nem törődni másokkal?

 

 Tendzin Gjaco :Tötödni másokkal

 

network.hunetwork.hu

 

 

network.hu

Szólj hozzá!

Címkék: élet idézetek gondolatok

A bejegyzés trackback címe:

https://gyongyszemek.blog.hu/api/trackback/id/tr88554296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.